Der er rytme i børnene

Jesper Falch var på besøg i Ingridhjemmet i Flensborg.

Dkflaingridhjemmet

FLENSBORG. Børnene på Ingridhjemmet i Flensborg havde forleden en rytmefestival. Hele ugen arbejdede børnene i grupper med rytme, sang og dans.

- Projektugen hænger sammen med vores overordnede kompetence for børnehaveåret, som er »barnets alsidige personlige udvikling« og »sociale kompetence«, siger børnehaveleder Sylvia Purucker. Børnehaven sætter hvert år fokus på forskellige overordnede kompetencer.

- Vi startede hver dag med en stor fælles rundkreds, hvor vi  rappede, sang og dansede sammen. Onsdag fik vi så besøg af den danske musiker og musikpædagog Jesper Falch, som indstuderede forskellige sange og rytmeøvelser med børnene. Endelig fik de også lov til at »stompe« på de store murerbaljer, fortæller børnehavelederen.

Jesper Falch var fuld af ros til børnene, som han havde i to omgange. Både de små og de større elever var meget optaget af de særlige måde, Jesper Falch underviser på. De klæbede nærmest ved hans læber, da han gav dem instruktioner.

- Det var helt fantastisk, at Jesper Falch var der. En stor tak til Sydslesvigsk Forening i Flensborg Nord, som har betalt for at få ham herned, siger Sylvia Purucker.
Hun mener helt sikkert, at børnene har fået det ud af projektugen, som har været målet: At børnene tør overskride egne grænser og stå frem, at styrke fællesskabet og øge kontakten på tværs af grupperne.

Daniel Dürkop