Ny skolechef kender til grænselandet

Søren Neess Priisholm har stor erfaring med det grænseoverskridende samarbejde på uddannelsesområdet. Som leder er han dygtig i team og ydmyg over for opgaven.

Søren

Søren Neess Priisholm bliver ny skolechef i Dansk Skoleforening for Sydslesvig. Den 57-årige sønderjyde er for tiden afdelingschef for EUC Syd i Aabenraa/Lundbjerg. Han har desuden været afdelingschef for EUC Syd i Tønder, afdelingsleder i Tønder Kommune og inspektør på Tønder Kommunale Ungdomsskole. Han er uddannet lærer med en diplomuddannelse i ledelse og har en baggrund som soldat. Fra 1981 til 1988 har han været konstabel og overkonstabel i hæren. Søren Neess Priisholm har tre voksne børn, er gift med Karen, som er skoleleder på en mellemstor folkeskole i Tønder og bor i Tønder.

Den nye skolechef tiltræder sin stilling på Stuhrsallee i Flensborg den 1. december:

- Jeg tænker, at det er en god løsning. Nu har jeg en måned til at afslutte mit arbejde i EUC, og så vil jeg bruge tiden op til jul til at sætte mig ind i de helt konkrete opgaver, der venter på Skolekontoret. Det gør jeg selvfølgelig sammen med områdechef Eberhard von Oettingen og hele holdet på kontoret. Jeg har haft et første møde med Eberhard og synes, at vi svinger rigtig godt sammen, siger Søren Neess Priisholm.

Vigtig ressource

Da Søren Neess Priisholm blev opmærksom på stillingsopslaget i Skoleforeningen, var det ikke nogen svær beslutning.

- Jeg vil gerne udvikle mig som leder, og jeg har før overvejet at søge lederstillinger i Skoleforeningen, fortæller han. Som sønderjyde har han et naturligt syn på grænselandet som et samlet arbejdsmarked. Det genspejler sig også i det arbejde, han har udført som chef i EUC.
- Det grænseoverskridende samarbejde er en vigtig ressource. Som EUC har vi i efterhånden mange år deltaget i karrieremessen i Flensborg. Især eleverne fra det danske mindretal vil vi selvfølgelig gerne have over til Sønderjylland for at tage en håndværksuddannelse, siger Søren Neess Priisholm.

Med sin baggrund inden for erhvervsuddannelsesområdet tilfører den nye skolechef således også Skoleforeningen ny og vigtig viden i forhold til de muligheder, mindretallets elever har omkring danske erhvervsuddannelser. Noget, der givetvis styrker de unges tilknytning til mindretallet yderligere, når de forlader vores skoler efter 9. eller 10. klasse.

- Jeg har snakket med mange elever fra mindretallet på karrieremessen i Flensborg og ved selvfølgelig, hvilke muligheder de har som tosprogede i grænselandet, siger Søren Neess Priisholm.

Klar ledelsesprofil

Når han om tre uger starter i sit nye job, er det med en klar ledelsesprofil.

- Som leder er jeg god - som leder i team er jeg bedre. Jeg arbejder bedst i relation med andre og jeg har gjort den erfaring, at det, der virker er, at man er ydmyg over for opgaven, mærker efter, hvad det er, man kan bidrage med og så i samarbejde med andre at løse de opgaver, der er. Det betyder rigtig meget for mig at gøre en forskel, og det betyder meget at gøre andre glade, når man lykkedes med en opgave, siger Søren Neess Priisholm, som også er spændt på den kulturforskel, han kommer til at opleve.

- Selvfølgelig er kulturen dansk, men i og med at arbejdspladsen er syd for grænsen, vil der være nogle kulturforskelle. Det synes jeg er pirrende, og det er netop en af grundene til, at jeg altid har haft et ønske om at få et lederjob i Sydslesvig, siger Søren Neess Priisholm.