BUSTER på farten 2017

Til efteråret 2017 kommer »BUSTER på farten« til Sydslesvig igen.

Sted:
Flensborg, Slesvig, Rendsborg og Husum
Start:
mandag, 6.11.2017
Slut:
fredag, 10.11.2017
 
  • Flensborg 6. november 2017, kl. 9-11 (1.-2. klasse), kl. 11-13 (5.-6. klasse)
  • Flensborg 7. november 2017, kl. 9-11 (3.-4. klasse), kl. 11-13 (7.-8. klasse)
  • Slesvig 8. november 2017, kl. 9-11 (1.-4. klasse), kl. 11-13 (5.-8. klasse)
  • Husum 9. november 2017, kl. 10-12 (alle klasser)
  • Rendsborg 10. november 2017, kl. 9-11 (1.-6. klasse), kl. 11-13 (7.-8. klasse)

For sjette år i træk rykker BUSTER Filmfestival for Børn og Unge til Sydslesvig med en kuffert med stærke børnefilm fra den 6. til og med den 10. november 2017.

Projektet realiseres med gavmild støtte fra Slesvigsk Samfunds Fond, Skoleforeningen og Center for Undervisningsmidler.

Det er os en stor glæde at kunne præsentere jer for dette års BUSTER på farten film:


1./2. klassetrin: LIV SOVER VILD (6 år+)

Liv

Når man overnatter hos en anden for første gang, kan alting virke mærkeligt og eksotisk - og en lille smule skræmmende. Også for 7-årige Liv, der skal sove hjemme hos sin nye veninde Cerisia. Hendes hjem er spændende og anderledes, med farverigt tapet og mad fra andre lande, en spøjs farmor fra Holland og en gammel hund med en bule i panden. Da pigerne er faldet i søvn, bliver hjemmet forvandlet til et endnu mere mystisk og nu også magisk sted! Bag hver dør gemmer der sig nye skøre oplevelser. Med hjælp fra to snakkesalige grævlinger lærer den ellers forsigtige Liv, hvordan man er modig og siger fra, og så er det faktisk ganske hyggeligt - og slet ikke så skræmmende - at sove ude.


3./4. klassetrin: PÅ TOPPEN AF VERDEN (8 år+)

Toppen

Året er 1882 og Sasha, en ung pige fra det russiske aristokrati, drømmer om det store Nord. Hendes bedstefar, en berømt opdagelsesrejsende, er ikke vendt tilbage efter sin seneste ekspedition til Nordpolen. Han smittede Sasha med sin eventyrlyst, hvilket ikke passer hendes forældre, der allerede har arrangeret hendes ægteskab. Men Sasha nægter at lade sig binde og flygter hjemmefra, fast besluttet på at finde sin bedstefar i det store, ukendte Nord.


5./6. klassetrin: VORES VERDEN (10 år+)

Verden

Når man er 10 år betyder éns venner alt, men hvad gør man, når man ikke har nogen? Den stille pige Sun bliver holdt udenfor i klassen og drillet af den populære klike, men i løbet af sommerferien møder hun Jia, der lige er flyttet til byen. De to piger bliver hurtigt bedste venner. Venskabet bliver dog sat på prøve, da skolen starter, for pludselig skal Jia navigere i klassens hierarki, og kan hun både være venner med Sun og de smarte piger? Filmen er et lavmælt og utroligt bevægende drama, der skildrer børnevenskabers op- og nedture på en både indfølt og samtidig hudløs ærlig måde.


7./8. klassetrin: NÅR SOLEN SKINNER (12 år+)

Solen

Døden, at leve i nuet og at tage afsked med dem man elsker, er omdrejningspunktet i denne rørende danske ungdomsfilm. 17-årige Sofus bor på hospice og har haft kræft, siden han var otte. Her møder han den jævnaldrende Sara, der hjælper til på stedet. Sara får med sin lethed og meget direkte facon charmeret sig ind på Sofus, og de to danner hurtigt et venskab, hvor livet er i fokus, og døden bliver lagt på hylden for en stund. Med både humor, lethed og omtanke italesætter 'Når solen skinner' på imponerende vis nogle af livets allersværeste emner. En spritny stærk dansk ungdomsfilm og en oplagt mulighed for at tale om alt det, vi ellers ikke taler om.


I kan tilmelde jeres klasser til BUSTER på farten her:

Tilmeldingen fungere efter først-til-mølle-princippet til Gabriele Fischer-Kosmol via nedenstående skema.
Tilmeldingsfristen er i år fredag den 14. juli 2017.

Kørsel i forbindelse sørger de enkelte skoler selv for, men det er muligt at søge Skoleforeningen om et tilskud på 50 % af udgifterne i forbindelse med transporten til og fra biografen. Ansøgningen sendes til Skolekontoret (Bente Ihlenfeldt).

Tilmelding til BUSTER på farten

I forbindelse med jeres tilmelding har jeg brug for følgende oplysninger: