Alle institutioner

Lejrskolen Vesterled

Vesterledvej 76, Sdr. Haurvig6960 Hvide SandeDanmarkTelefonnummer: +45 97 31 50 31E-mail: henriette_christiansen@skoleforeningen.de
Økonoma: Henriette Christiansen

Vesterled

Vesterled er en lejrskole og sommerferiekoloni for sydslesvigske børn og unge.

Vesterled ligger ca. 9 km syd for Hvide Sande. Foroffentlig buskørsel se køreplan på www.midttrafik.dk (rute 580). Der går en bus til Hvide Sande kl 10.00 om formiddagen (stand marts 2017).

Vesterleds hovedbygninger er delt op i tre afdelinger, Vestfløjen, Østfløjen og Hovedbygningen, hver med sovepladser og faciliteter til overnatning.

Vestfløjen

Vestfløjen rummer 27 sovepladser til elever samt 1 lærerværelse med 3 enkeltsenge til lærere. Fordelingen af pladsen er følgende:

1 sovesal (9 køjer) bad og toilet
1 lærerværelse (3 enkeltsenge) bad og toilet
1 lille rum (1 seng) ---
1 rengøringsrum/depot

Østfløjen

Østfløjen rummer 2 sovesale med i alt 18 sovepladser til elever samt 1 lærerværelse med 3 enkeltsenge til lærere. Fordelingen af pladsen er følgende:

1 sovesal (9 køjer) bad og toilet
1 lærerværelse (3 enkeltsenge) bad og toilet
1 lille rum (1 seng) ---
1 lille rengøringsrum

Hovedbygningen

Hovedbygningens opdeling er lidt anderledes, idet arealet er fordelt på stueplan og førstesal. Der er plads til ca. 30 elever og 1 lærer:

1. sal
1 sovesal
(18 enkeltsenge + 11 madrasser, der kan flyttes rundt på)
2 håndvaske (bad og toilet)
Stueplan
1 ”klasseværelse”
1 lille lærerværelse (1 enkeltseng)
2 toiletter + 2 bade
1 spisesal
1 Køkken + diverse depotrum
1 rengøringsrum med vaskemaskine og tørretumbler
1 Kontor/frokostrum med toilet/bad til personale + 1 teknikrum

Indenfor er der et klaver, en laptop, kopimaskine og en projektor samt wifi i hovedbygningen.

Cykelskuret

Udover hovedbygningerne har Vesterled også et cykelskur med forskelligt udstyr til udendørsaktiviteter (ikke kun cykler):

1 rum Udendørs legesager f. eks. bolde, hockeymål og -stave, net til volleyball, kegler, bordtennisbord, spande, skovle samt mange ting til sandkassen.
1 stort rum ca. 40 børnecykler samt ca. 8 voksencykler. Hertil hører sikkerhedsudstyr bestående af ca. 50 cykelhjelme og ca. 10 refleksveste
1 tørreskab til vådt tøj eller fodtøj
    1 stor grill

Udenfor

Udendørsarealet har en legeplads, en meget stor sandkasse, en bålplads samt 2 basketballnet og fodboldbane.

Udflugter

Området indbyder til flere udflugtsmuligheder til kultur- og regionshistoriske museer, frilandsmuseet Hjerl Hede og Legoland:

• Lige over for Vesterled ligger der en stald, som tilbyder turistridning og giver rabat på børneridning.
  • Svømmehal i Hvide Sande eller Søndervig/Ringkøbing
  • www.wowpark.dk Et legeland helt oppe i trækronerne (det kan betale sig at forhøre sig om muligheder for rabat)
  • www.levendehistorie.dk (Abelines Gård og Bork Vikingehavn – det anbefales, at man forhører sig om særlige arrangementer, tilbud etc.)
  • www.fiskerietshus.dk (Fiskeriets Hus, Hvide Sande) - der gives rabat!
  • www.fimus.dk (Fiskeri- og Søfartsmuseet, Esbjerg)
  • www.hjerlhede.dk (Frilandsmuseet Hjerl Hede)
  • www.legoland.dk (Legoland, Billund) – man kan spare mange penge på entré, f.eks.:
    - Søg på nettet »Kom med skolemælk i Legoland« (hvis man er heldig, finder man tegninger, som kan printes og som børnene skal farvelægge og dermed kommer gratis ind)
    - Kig i det tyske supermarked efter »Buchstabensuppe«, div. »Knorr«-produkter, div. »Milram«-produkter og mange flere, som på bagsiden har »to for én«-entre-tilbud til Legoland Billund.

Bemærk, at der i 2005 blev vedtaget en ændring af »Museumsloven« i Danmark, hvorefter museer, der modtager statsstøtte, vederlagsfrit skal give adgang til børn og unge under 18 år.

Kontaktdata til forskellige busselskaber i området i forbindelse med udflugter (Det kan betale sig at indhente tilbud fra flere selskaber og sammenligne):

• Klittens Busser, Ringkøbing (40 38 72 45 / 97 33 74 11)
  • Alfreds Busser, Nr. Nebel (75 25 51 00)
  • Møllers Busser, Ringkøbing (97 32 10 22)
  • Iversens Busser, Tarm (30 48 17 60)
  • Folmann Busser, Skjern (97 35 33 66)

Cykeludflugter

Det er også rigtig sjovt og spændende at lave udflugter på cykel. Både mod nord og mod syd er der cykelsti igennem klitterne. Tag f.eks. en dagstur på cykel til Nymindegab (ca. 13 km i hver retning) eller til Hvide Sande (ca. 5 km i hver retning).

Praktiske spørgsmål

Praktiske spørgsmål vedrørende lejrskoleophold på Rendbjerg og Vesterled stiles til sekretær for lejrskolerne Henriette Christiansen tlf. 0045 97315031 (lejrskolen Vesterled) eller henriette_christiansen@skoleforeningen.de.

Ved spørgsmål vedrørende priser og booking kontakt Rejsekontoret (find kontaktoplysninger til højre).

55.925866,8.15541|gmap-andre.png|Lejrskolen Vesterled|Vesterledvej 76, Sdr. Haurvig|6960 Hvide Sande|http://www.vesterled.de/;