Alle institutioner

Kilseng Børnehave

Mürwiker Str. 15324944 FlensburgTelefonnummer: 0461/30378E-mail: kilseng.bhv@skoleforeningen.org
Leder: Hilke HeinsenFormand for samarbejdsråd: Christoph LöweAntal normerede pladser: 45Antal ansatte: 7
 

Vi har en åben struktur. Børnene er delt op i 4 basisgrupper, hvor vi tilbyder faste aktiviteter som fx male, synge/rytmik, afslapning, bevægelse mm. Vi starter som regel med morgensamling kl. 9:15. Derefter er der aktiviteter. Når der ikke er aktivitetstilbud, leger børnene på tværs af alder og interesser.

Børnehaven er indrettet med 2-3 grupperum med forskellige legemuligheder med henblik på at understøtte hhv. fremme børnenes udvikling af sanser og bevægelse, deres sociale kompetence og kognitive færdigheder. I kælderen har vi indrettet værksteder, som vi benytter os flittig af. Vi har en flot legeplads på et relativt stort udeområde. Hver basisgruppe er en gang om måneden for en uge ude af huset. Dvs. vi tager til stranden, skoven, til havnen eller til andre steder i vores nærmiljø med det formål at udvide horisonten.

Vi opfatter børns motoriske udvikling som fundamentet, som skal være stabilt, så der kan bygges meget ovenpå det.

Ud fra en masse erfaringer og teori er det vores mening, at børn bedst tilegner sig verdenen og sig selv i verden gennem de grundlæggende sanser, gennem bevægelse og egene handlinger. Vi prøver at indrette børnehaven og dagligdagen på sådan en måde, børns bevægelsestrang og deres lyst til udforskning samt kreativiteten bliver stimuleret.

Vi prioriterer legen højt – Børn skal lege!

54.806306,9.45816|gmap-bornehave.png|Kilseng Børnehave|Mürwiker Str. 153|24944 Flensburg|http://www.kilseng-boernehave.de/;